Spôsob lyofilizácie ovocia
Lyofilizácia ovocia je proces sušenia ovocia, ktorý umožňuje odstrániť z neho vodu, ale pritom zachovať jeho chuť, farbu a vôňu. Tento proces sa používa ako alternatíva k bežnému sušeniu ovocia, pretože vďaka nemu sa zachová v ovocí viac živín ako pri bežnom sušení. Lyofilizácia spočíva v zmrazení ovocia a následnom odstránení vody pod tlakom. Voda sa mení pri nízkom tlaku z tuhého stavu priamo na plyn, čím sa z ovocia odstráni vlhkosť. Výsledkom tohto procesu sú suché kusy voňavého ovocia, plné chuti a farby.
Lyofilizovené ovocie v kombinácii s belgickou čokoládou
Ak máte radi čokoládu a hľadáte niečo originálne a nové, mali by ste vyskúšať čokoládu s posypom z lyofilizovaného ovocia. Belgická čokoláda je známa svojou vysokou kvalitou a chuťou. Liofilizované posypy dodávajú belgickej čokoláde skutočne jedinečnú chuť, ktorú by ste si zaručene nemali nechať ujsť. Naše posypy sú vyrábané z rôznych druhov ovocia, ktoré následne rozdrvíme, pokrájame alebo ich jednoducho použijeme v celku. Takto pripravené posypy sa dajú dokonale kombinovať s bielou, mliečnou alebo horkou čokoládou, pre ktoré vždy s veľkou pozornosťou vyberáme tie najvhodnejšie posypy za účelom vytvorenia čo najpríjemnejších ale zároveň zaujímavých chutí.
Naše najobľúbenejšie posypy s lyofilizovaným ovocím
Lyofilizované ovocie sa výborne kombinuje s rôznymi druhmi orieškov, či s kandizovanými kvetmi. V našej ponuke nájdete široký výber zo zaujímavých kombinácií posypov, medzi ktorými si každý príde na to svoje. Lyofilizované ovocia, ktoré sa najčastejšie objavujú na našich čokoládach sú jahody, maliny, ostružiny, višne, čučoriedky a brusnice. Pre fanúšikov menej obvyklých chutí máme v ponuke aj čokolády s lyofilizovanými posypmi ako sú kokosové chipsy, jablká, marhule, mango alebo banán.
Zhrnutie článku
Sušiť ovocie sa dá aj efektívnejšie ako je obvyklé a to lyofilizáciou. Vďaka tomuto procesu lyofilizované ovocie zachová nie len bohatú chuť, vôňu či farbu, ale aj svoje vzácne živiny. Takto pripravené posypy často kombinujeme s orieškami a niekedy aj s kandizovanými kvetmi. Vyberte si bielu, mliečnu či horkú čokoládu s posypom z lyofilizovaného ovocia podľa vašej vlastnej chuti.