Spôsob lyofilizácie ovocia

Lyofilizácia ovocia je proces sušenia ovocia, ktorý umožňuje odstrániť z neho vodu, ale pritom zachovať jeho chuť, farbu a vôňu. Tento proces sa používa ako alternatíva k bežnému sušeniu ovocia, pretože vďaka nemu sa zachová v ovocí viac živín ako pri bežnom sušení. Lyofilizácia spočíva v zmrazení ovocia a následnom odstránení vody pod tlakom. Voda sa mení pri nízkom tlaku z tuhého stavu priamo na plyn, čím sa z ovocia odstráni vlhkosť. Výsledkom tohto procesu sú suché kusy voňavého ovocia, plné chuti a farby

Lyofilizovené ovocie v kombinácii s belgickou čokoládou

Ak máte radi čokoládu a hľadáte niečo originálne a nové, mali by ste vyskúšať čokoládu s posypom z lyofilizovaného ovocia. Belgická čokoláda je známa svojou vysokou kvalitou a chuťou. Liofilizované posypy dodávajú belgickej čokoláde skutočne jedinečnú chuť, ktorú by ste si zaručene nemali nechať ujsť. Naše posypy sú vyrábané z rôznych druhov ovocia, ktoré následne rozdrvíme, pokrájame alebo ich jednoducho použijeme v celku. Takto pripravené posypy sa dajú dokonale kombinovať s bielou, mliečnou alebo horkou čokoládou, pre ktoré vždy s veľkou pozornosťou vyberáme tie najvhodnejšie posypy za účelom vytvorenia čo najpríjemnejších ale zároveň zaujímavých chutí. 

Naše najobľúbenejšie posypy s lyofilizovaným ovocím

Lyofilizované ovocie sa výborne kombinuje s rôznymi druhmi orieškov, či s kandizovanými kvetmi. V našej ponuke nájdete široký výber zo zaujímavých kombinácií posypov, medzi ktorými si každý príde na to svoje. Lyofilizované ovocia, ktoré sa najčastejšie objavujú na našich čokoládach jahody, maliny, ostružiny, višnečučoriedky a brusnice. Pre fanúšikov menej obvyklých chutí máme v ponuke aj čokolády s lyofilizovanými posypmi ako sú kokosové chipsy, jablká, marhule, mango alebo banán

Zhrnutie článku

Sušiť ovocie sa dá aj efektívnejšie ako je obvyklé a to lyofilizáciou. Vďaka tomuto procesu lyofilizované ovocie zachová nie len bohatú chuť, vôňu či farbu, ale aj svoje vzácne živiny. Takto pripravené posypy často kombinujeme s orieškami a niekedy aj s kandizovanými kvetmi. Vyberte si bielu, mliečnu či horkú čokoládu s posypom z lyofilizovaného ovocia podľa vašej vlastnej chuti.